Bezár

Üdvözöllek az otthoni malmok, pelyhesítők, és a különleges tönkölybúza honlapján!

Szeretettel üdvözöllek, ez a honlap abban segít hogyan tudj valóban friss lisztet, friss kenyeret valóban jó minőségű búzából előállítani. Gondolom te is észrevetted már, hogy a bolti liszt és bolti kenyér nem mindig olyan jó. Ma már beszerezhetőek, kis otthoni praktikus házi malmok. Igazán szép fából készült készülékek elérhető áron és elférnek egy városi konyha pultján is. Mindenkinek saját malma lehet amivel olyan friss lisztet adhat családjának amiről álmodott. Nem tudom te hogy vagy vele, de én a legfrissebb élelmiszert szeretem, és választom. A jó malomhoz igazán jó gabona is kell, ebben is segít a honlap. Megkeressük és elérhetővé tesszük az igazán jó minőségű tönkölybúzát.

Szeretettel: Gyurkó Zsolt

Üdvözöllek
Spirit.hu
News
Hasznos tippek Nyomtatás
  • A házimalom képes a búzán felül a többi gabona őrlésére is. Sőt rizsből, kukoricából és sárgaborsóból is készíthetünk lisztet.
  • Olajos magvakat, nedves gabonát nem szabad bele tenni.
  • Általánosságban alkalmazandók az elektromos gépekre vonatkozó óvintézkedések.
  • A házimalomra tekerjük rá a tetejét a menettel úgy, hogy a tetején levő nyíl a számskála közepére mutasson. A számskálán a kisebb számok felé finomabb, a nagyobb számok felé durvább lisztet kapunk. A tekeréshez nyomjuk le a malom oldalán levő kart. Kapcsoljuk be a gépet, és addig tekerjük finoman a házimalom tetejét a kisebb számok felé, míg a kövek össze nem érnek. Ez hangot ad. Ennél egy kicsivel durvább fokozat felé kell tekernünk a házimalom tetejét, míg a kövek egymáshoz dörzsölődésének hangját nem halljuk. Önthetjük a búzát.
  • Használat után szükséges a házimalom tisztítása, ha nem fogjuk 2-3 napon belül újra használni. Ha ezt elmulasztanánk ,a bennmaradó liszt a levegő párájával csirizzé alakul és beragad a gépbe.
  • A házimalom tisztítása: porszívócsővel porszívózzuk ki a bemeneti nyílást, esetleg a kimeneti nyílást is. Ezzel a házimalom belsejét kitisztítottuk.
  • Ha nedves gabonát tennénk a gépbe, az felkenődik a kövekre, és „nem jön” a liszt a házimalomból. Ekkor a tetejét le kell csavarni, és a köveket egy késsel – amit nem sajnálunk nagyon – meg kell tisztítani. A köveket nem kell félteni ettől a művelettől, csinálhatjuk erélyesen a tisztítást. Ez után pedig egy kis rizzsel járassuk meg a malmot.
Share/Save/Bookmark